15 Ocak 2011 Cumartesi

"Kubbenin Altında" (Under The Dome) Yeni Kitabı hakkında





Stephen King'in 30 yıl önce yazmaya başladığı kitabı 'Under The Dome' okuyucuyla buluşuyor.

Gerilim ve korku türündeki eserleri ile büyük bir hayran kitlesine sahip, ABD'li hikâye ve roman yazarı Stephen King'in 30 yıl önce yazmaya başladığı kitabı 'Under The Dome' (Kubbenin Altında) Kasım ayında okuyucu ile buluşuyor.

Pek çok kitabı seneryolaştırılıp, beyaz perdeye aktarılan King'in bu kitabında The Stand'de (Mahşer) olan kıyamet'in küçük bir ölçekte olacağı söyleniyor.

Daha fazla alegorik anlatım kullandığı belirtilen kitap ilgili King bir röportajında 'Yeni bir roman üzerinde çalışıyorum. İlk taslak neredeyse bitecek. İsmi 'Under the Dome'. İlk yazmaya başladığında yirmi beş yaşındaydım ama fikir çok büyüktü ve bu yüzden bir kenara bıraktım. Çok uzun bir roman iki 'Duma Adası' ediyor... El yazması taslak bin 500 sayfanın üzerinde. Ne zaman yayınlanacağı hakkında ise hiçbir fikrim yok' açıklamasında bulunmuştu'

En çok satanlar listesinde başı çekeceği düşünülen kitap, bin 200 sayfa olarak yayınlanacak ve 70 milyon değerinde olacak. Ülkemizde de çok sevilen yazarın hayranları kitabın Türkçe'ye çevrilmesi için sabırsızlanıyor.

Kitap hakkında

Güzel ve tamamen sakin bir bahar gününde, Maine'deki Chester's Mills kasabasının dünyanın geri kalanıyla ilişkisi, açıklanamayan görünmez bir güç alanı tarafından ansızın kesilir. Yukarıdan kabasaya düşen, yanan uçak parçaları vardır 'Kubbe' düşüp bir bahçıvanın elini ikiye ayırır insanlar kaçışırken ailelerinden ayrılırlar ve arabalar olayın etkisiyle patlar. Kimse bu bariyerin ne olduğunu, nereden geldiğini ve ne zaman yok olacağını (ya da yok olup olmayacağını) kestiremez.

Irak'ta savaşmış ve şu an aşçılık yapmakta olan Dale Barbara, birkaç vatandaş ile gruplaşır: Kasaba gazetesinin sahibi Julia Shumway, fizik terapi uzmanının hastanedeki asistanı, seçilmiş bir kadın ve üç cesur çocuk. Bunların karşısındaysa, her şeyi gözden çıkarmış -cinayete bile bulaşabilecek- politikacı Big Jim Rennie vardır gücünü elinde tutmak istemektedir ve oğlu da korkunç bir sırra sahiptir.

Fakat herkesin asıl düşmanı aslında Kubbe'nin kendisidir. Zaman sadece az değildir aynı zamanda durmaksızın akıp gitmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder